Otthon

Hogy találhatod meg a tökéletes helyet az új otthonodnak?

Költözést tervezel? Lehet, hogy most először lépsz a lakáspiacra, és azt akarod, hogy minden jól sikerüljön. Lehet, hogy viszont már ismerősként köszönthetnek a költöztető cég emberei.

Bármilyen is a helyzeted, vannak néhány kulcsfontosságú tényező, amelyeket érdemes figyelembe venni házvásárlás előtt, és ezek segíthetnek megkülönböztetni a számodra tökéletes otthont azoktól, amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak.

Az egyik legfontosabb tényező a helyszín. Van egy ok, amiért a műsor háromszor is megismétli ezt a szót. Néhány ember számára ez az élet-halál kérdése. Mások hajlandók kompromisszumot kötni a helyszínnel, ha az azt jelenti, hogy kevesebb pénzért nagyobb otthont kaphatnak.

Mivel ez egy döntés, amellyel együtt fogsz élni, érdemes alaposan átgondolni a helyszínt. Lentebb találhatsz néhány gondolatot, amelyek segíthetnek megkülönböztetni a tökéletes helyszínt.

Infrastruktúra és szolgáltatások

A helyi látnivalók és szolgáltatások sokkal kevésbé stresszesé teszik majd az életet az új otthonodban. Parkok, boltok, iskolák és metróállomások mind hatalmas különbséget jelenthetnek. Ez különösen igaz lehet, ha az adott szolgáltatás nagyon kívánatos. Ha kinyitod az előre lépőd ajtaját, és egy terjedelmes park terül el előtted, akkor még jobban élvezed majd az otthoni életedet, és ez akár az eladást is könnyebbé teheti.

Közlekedés és elérhetőség

Gyalogosan elérhető távolságban lenni egy vasútállomástól olyan dolog, amit sok ingázó keresni fog – tehát még akkor is, ha neked nem számít sokat, az a tényező, amely hosszú távon növelni fogja az befektetésed értékét. A vonatközlekedés itt marad, tehát ez valami, amire gondolnod kell, mielőtt útnak indulsz. A metró esetében az árkülönbség akár 10% is lehet az állomásoktól néhány száz méterre található ingatlanok esetében. Ez a Nationwide kutatása szerint van így.

Ugyanez vonatkozik az autópálya csomópontokra is – feltéve, hogy nem vagy elég közel ahhoz, hogy a negatív hatások érintsenek, mint a zajszennyezés és a forgalom.

Oktatás

Ha gyerekeid vannak, akiket oktatni kell, akkor egy magas minőségű iskola körzetének vonzereje nyilvánvaló lesz. Nem kell gondolkodnod reggelente a gyerekek iskolába kocsival való fuvarozásán, és a gyerekek sem kell, hogy busszal utazzanak. Ez kevesebb rohanást jelent reggel, és kevesebb kihagyott estét.

Ezenkívül néhány korrelációt is figyelembe kell venned, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak az oktatáshoz. A környékek, ahol iskolák találhatók, általában biztonságosabbak és jobban ellenőrzöttek is.

Zöld terület

Az Office for National Statistics kutatása szerint a zöld területekhez való hozzáférés növelni fogja az ingatlan értékét. Konkrétan a prémium körülbelül 1%-os az 100 méteren belüli ingatlanok esetében, összehasonlítva azokkal, amelyek több mint 500 méterre vannak. Minél nagyobb és jobb a park, annál jobban nő majd a tulajdond értéke.

Biztonság

A magas helyi bűnözési ráták általában kevésbé kívánatossá teszik a házakat az ottélés szempontjából – nyilvánvaló okokból. Megnézheted a statisztikákat itt, vagy olyan jeleket is keresel, mint a szemét, a graffiti, a világítás és a látható biztonsági rendszerek. Az igazán fontos az atmoszféra; ha biztonságban érzed magad, akkor jó az esélye, hogy más vásárlók is ugyanúgy éreznek. Az eredmény? Értékesebb ingatlan.

Tehát, ahogy a fent említették, világos, hogy a helyszín az otthonkeresési folyamat kulcsfontosságú része, és hatással lehet a mindennapi életre, az ingatlan értékére és a hosszú távú befektetésre. Fontos még munkahely és/vagy iskolák közelségét, szolgáltatásokat és biztonságot is figyelembe venni, amelyek mind befolyásolhatják a kényelmet és az életmódot. Tartsd szem előtt ezeket az alapvető elemeket, és biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a tökéletes új otthonod! Boldog házvadászatot!