Felújítás

Hogyan varázsoljuk új házunkat Otthonossá?

Megkaptad az új ingatlan kulcsait? Ez olyan izgalmas, és bár a költözés napja kimerítő, ideje beköltözni az első éjszakára! De talán kicsit furcsán érzed magad, amikor egy teljesen új épületben alszol, minden holmid pedig dobozokban áll körülötted.

Én már kétszer költöztem, és ez a változás sosem érződik valami normálisnak! Ebben a cikkben felfedezem néhány módszert, amellyel az új házat otthonossá teheted, hogy elkezdhess lazítani és kikapcsolódni.

Pakolj ki és tervezd meg

Először is, rendet kell teremtened a kaoszban. Valószínűleg mindenhol dobozok és táskák vannak, tehát kezdd meg azzal, hogy ezeket kezeled, és meghatározod, hogy melyik szobákba vagy házterületekre kerülnek a dolgok. Lehet, hogy érdemes lenne kitakarítani a házat is, attól függően, hogy milyen állapotban hagyták.

Én úgy találom, hogy könnyebb kitakarítani azelőtt, hogy elkezdeném kipakolni és még több rendetlenséget okoznék, tehát pakkold ki a takarítószereidet, és kezdd el porszívózni, port törölni és felmosni.

Amint elégedett vagy az higiéniai állapotával (hiszen kicsit furcsa egy olyan otthonba költözni, ami mások piszkával van borítva), elkezdhetsz kipakolni és rendezgetni a holmijaidat, hogy az területek otthonosabbnak érezzék magukat.

Ha már van bútorod, ez a feladat sokkal egyszerűbb lesz, különben tedd félre a dolgokat, amíg rendezel néhány tárolási megoldást.

Hozd létre a kedvenc teredet

Először is a leggyakrabban használt helyiségekre érdemes összpontosítanod, hogy gyorsabban be tudj költözni. Ez lehet például az ágyad összerakása és beágyazása a kedvenc takaróiddal és párnáiddal, vagy az entertaiment rendszered és a TV felállítása a nappaliban, hogy elterelje a figyelmedet.

Talán szereted a konyhában lenni, így a fiókokat és szekrényeket rendezni az első étkezés előtt az új otthonodban a legjutalmazóbb lehet. Hozz létre kedvenc tereket, hogy ott pihenhess és regenerálódhass a többi folyamat után.

HOZD LÉTRE A KELLEMES HANGULATOT

Az otthont azzá alakítani, hogy meghitt és kényelmes tereket teremts minden családtag számára. Puha díszpárnák, takarók, kényelmi plédek, szőnyegek és függönyök hozzájárulnak egy meleg és invitáló atmoszférához, amelyben igazán ellazulhatsz.

Egyéb elemek, mint a könyvszekrények, képkeretek, művészi alkotások és személyes tárgyak segítenek személyre szabni az új otthonodat. Az emlékek és a személyes érintetek elszórva a ház körül hozzájárulnak, hogy könnyebben alkalmazkodj az új környezethez.

Hozd közel a természetet

Friss levegővel és némi természettel pezsdítsd fel az új lakótéreket. Házi növények és virágok élénk színeket hoznak és életet lehelnek a lakásodba, mielőtt hozzá tudsz látni a festéshez és díszítéshez.

A növények emellett egy jelentést is hoznak, és jelképezik, hogy gyökeret verel az új otthonodban. A természet behívása hozzájárulhat a költözés folyamatához kapcsolódó stressz és szorongás enyhítéséhez is!

Ismerős illatok

Az érzékelésünk közül a szaglásnak van a legerősebb kapcsolata a memóriával és az érzelmekkel. Az ismerős illatok bevezetése az új otthonodba segíthet gyorsabban alkalmazkodni és kellemes érzést kelt. Ezt elérheted a kedvenc gyertyáiddal, légfrissítőkkel vagy akár olyan ételekkel, amelyekkel a házat finom illatok töltik be.