tech

Napokon belül érkezik a OnePlus 12

Az utóbbi években a OnePlus általában az első vállalatok közé tartozott, amelyek bemutatták a legújabb és legkiválóbb Qualcomm chipeket használó csúcskategóriás Android okostelefonokat. A vállalat szándékozik folytatni ezt a trendet, a OnePlus 12 pedig már jövő héten bemutatkozik, több mint egy hónappal előbb, mint elődje, mivel a OnePlus 11-et 2023 elején mutatták be Kínában. A decemberi bemutató esemény közeledtével a OnePlus azt teszi, amit a legjobban tud: felkelti a várakozást a közelgő terméke iránt, részletesen fokozva a kulcsfontosságú specifikációkat. Most éppen a OnePlus 12 dizájnját mutatja be.

  • A OnePlus már jövő héten bemutatja az OnePlus 12-t.
  • Az OnePlus 12 egy fejlesztett dizájnt fog felvonultatni, kisebb finomításokkal, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson, ideértve az áthelyezett Alert Slidert is, amely egy integrált antennát tartalmaz a játék teljesítményének fokozása érdekében.
  • A telefon texturált hátlappal rendelkezik, Hasselblad márkájú kerek kamera házat kap, és három árnyalatban lesz elérhető. Emellett 3x periszkópkamerával, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chippel, akár 24 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel érkezik.

A OnePlus 12 továbbfejleszti a OnePlus 11 dizájnját, kisebb javításokat és finomításokat alkalmazva a jobb felhasználói élmény érdekében. Ennek részeként a vállalat az Alert Slidert az eszköz bal oldalára helyezte. Érdekesség, hogy a helyreállított csúszka többet kínál, mivel egy integrált antennát tartalmaz. A OnePlus szerint ez segít a “játékhoz kialakított fokozott antenna teljesítményének” nyújtásában, belső tesztek pedig azt mutatják, hogy az új megoldás 3dB-vel javítja a jelet, és 15%-kal csökkenti a játékokban tapasztalható késleltetést.

A OnePlus 12 zöld és fehér színben A OnePlus 12 fekete színben A OnePlus 12 fehér színben A OnePlus 12 zöld színben A OnePlus által megosztott renderképek alapján látható, hogy a telefon texturált hátlappal rendelkezik, amely a színtől függően változik. A Hasselblad márkanévvel ellátott kör alakú kamera ház nem változott az OnePlus 11-hez képest. Úgy tűnik, hogy fémes bevonatot kapott, ami tovább növeli megjelenését a telefon többi részétől való megkülönböztetés érdekében. Az OnePlus három árnyalatban fogja piacra dobni a telefont: Flowly Emerald (zöld), fehér és Rock Black.

Az OnePlus sajtóközleménye továbbá megerősíti, hogy a OnePlus 12 3x periszkópkamerával és Hasselblad finomhangolásokkal fog érkezni. Korábban részletezte, hogy a telefon fő kamerája a Sony új 48 MP-es LYT-808 érzékelőt fogja használni, amely már megtalálható az OnePlus Open modelljében is. Emellett az OnePlus Weibo oldalán megerősítette a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chip használatát, a telefon pedig akár 24 GB RAM-ot és 1 TB tárhelyet is kínál. Továbbá ismert, hogy az OnePlus 12 a BOE legújabb 2K OLED paneljét használja, amelynek csúcsvilágossága meghaladja a 2600 nitet.

Egy szivárgás szerint az OnePlus visszahozza vezeték nélküli töltést a csúcskategóriás telefonjaiba a OnePlus 12 sorozattal. Támogatni fogja az USB 3.2-t, ami jelentősen gyorsabb adatátviteli sebességeket tesz lehetővé az USB-C-n keresztül. Az IR port is visszatérhet, amely lehetővé teszi a TV, légkondicionáló és más elektromos készülékek vezérlését a telefon használatával.

Az OnePlus várhatóan 2024 januárjában mutatja be globálisan az OnePlus 12-t, valószínűleg ugyanabban az időben, amikor a Samsung bemutatja a Galaxy S24 sorozatát. A vállalat megerősítette az Engadget-nek, hogy december 15-én jelenti be az OnePlus 12 globális bemutatójának dátumát.

Eredetileg úgy hitték, hogy az OnePlus 12 debütál a vállalat 10. évfordulós eseményén Kínában, december 4-én. Azonban ez nem így van, a telefon egy különálló eseményen debütál december 5-én.